Hebt u deelgenomen aan Compost Day en wilt u nog meer informatie?
Hebt u Compost Day gemist en wilt u zelf ook composteren?
Hier vindt u enkele manieren waarop u aan de slag kunt!
Deelnemen aan een buurtcompost
- Raadpleeg de kaart voor composteerders in de buurt
- Neem contact op met de beheerder
- Hij/zij zal u alle praktische informatie met betrekking tot zijn/haar compost bezorgen: inschrijving, toegang, tijdschema enz.
NB: het is altijd aanbevolen contact op te nemen met de verantwoordelijke persoon voordat u uw organisch afval meeneemt naar een buurtcompost.
Materiaal kopen
- De vzw WORMS verkoopt MILKO-compostvaten, wormenbakken van ECO-WORMS, evenals verluchtingsstangen, emmers en compostthermometers. U vindt alle details op hun website.
- U kunt genieten van een premie van uw gemeente bij aankoop van compostmateriaal. De volgende gemeenten bieden hun inwoners premies aan: Sint-Agatha-Berchem, Brussel-Stad, Etterbeek, Jette, Sint-Gillis, Schaarbeek et Sint-Lambrechts-Woluwe. U vindt alle info op de website van WORMS vzwl.
- Hieronder vindt u ook een lijst van de verkopers van compostmateriaal in Brussel.
Stel al uw vragen
- Het netwerk van de Compostmeesters, vrijwilligers die zijn opgeleid in het composteren, is er om u te helpen. Hier vindt u de lijst van de compostmeesters
- Het punt Info-compost is er om al uw vragen te beantwoorden. Het is bereikbaar via de telefoon (02 611 37 53), e-mail of Facebook
- Onder FAQ op de WORMS-site vindt u een antwoord op uw vragen over compost in de tuin, wormcompostering of compost van droge toiletten.
Wormen zoeken voor uw wormenbak
- Ga naar de site www.plus2vers.com voor info hoe u veel compostwormen kunt verzamelen!
- U kunt contact opnemen met een Compostmeester of een beheerder van de buurtcompost. Zij kunnen op het juiste spoor zitten naar goede vindplaatsen van wormen.
- U kunt contact opnemen met de vzw WORMS via telefoon (02 611 37 53), e-mail of Facebook
Een opleiding volgen
- Met de steun van Leefmilieu Brussel biedt WORMS vzw het hele jaar door opleidingen aan over composttechnieken: compost in de tuin, wormcompostering, oprichting van een buurtcompost, … De meeste opleidingen zijn gratis en duren 3 uur (in de week ‘s avonds of op zaterdag).
- Word compostexpert en volg de langere opleiding als “Compostmeester”!